17 Mart 2010 Çarşamba

ANNEANNEMİZİN MİSAFİRLERİNE


KADAYIFLI MUHALLEBİ

MALZEMELER

1 KG SÜT
2 YEMEK KAŞIĞI UN
2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
1 ADET DAMLA SAKIZI
1 PAKET KREM ŞANTİ
9 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER

KADAYIF İÇİN

400 GR ÇİĞ KADAYIF
2 SU BARDAĞI ŞEKER
2 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN

HAZIRLANIŞI:
ÖNCELİKLE KADAYIFLARI FIRINDA İYİCE KIZARTILIP DAHA SONRA DERİN BİR TENCEREDE MARGARİN VE ŞEKER İLAVE EDİLİP KAVRULUR.
DAHA SONRA MUHALLEBİSİNE GEÇİP SÜTÜ,UNU,NİŞASTAYI,ŞEKERİ İLAVE EDİP ORTA ATEŞTE PİŞİRİLİR.MUHALLEBİ KIVAMA GELİNCE OCAKTAN ALIP KREM ŞANTİYİ İLAVE EDİP İYİCE ÇIRPILIR.BORCAM DİKDÖRTGEN TEPSİYE YAPTIĞIMIZ KADAYIFLAR DÖŞENİP ÜZERİNE MUHALLEBİ DÖKÜLÜR VE TEKRAR ÜZERİNE KADAYIF DÖŞENİR.İSTEĞE BAĞLI OLARAK KIRILMIŞ FINDIK VEYA CEVİZDE KADAYIFA İLAVE EDİLİR.....




GÜL BÖREĞİ:

MALZEMELER(12 KİŞİLİK)
1 KG YUFKA
2 SU BARDAĞI YOĞURT
2 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
500 GR ISPANAK VE İÇİNE PEYNİR
TUZ
ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN MARGARİN

NOT:ARZUYA GÖRE ISPANAKLI,PATATESLİ KIYMALI,PAZILI DA YAPILIR.(BENİM KIZIM SEBZE SEVMİYOR BENDE İÇİNE PANCAR YAPRAĞI,PAZI,ISIRGAN OTU,TAZE SOĞANDA KATIYORUM HEM BESLEYİCİ OLUYOR HEMDE TADI DEĞİŞMİYOR)

HAZIRLANIŞI:
ISPANAKLAR AYIKLANIP YIKANDIKTAN SONRA İNCE İNCE DOĞRANIR  İÇİNE TUZ,PEYNİR İLAVE EDİLİR.DAHA SONRA YUFKALARI TEK TEK AÇIP İÇİNE YOĞURT VE YAĞ KARIŞIMINDAN SÜRÜP 4 PARÇAYA BÖLÜP GENİŞ KISMINA ISPANAKLI HARÇTAN KONULUR VE GÜL ŞEKLİNDE SARILIR.BÜTÜN YUFKALARI BU ŞEKİLDE HAZIRLAYIP TEPSİYE SIRALANIR VE ÜZERİNE MARGARİN SÜRÜLÜP 200 DERECE FIRINDA PİŞİRİLİR.

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder